Data Recovery Harde Schijf Nederland

Een Cleanroom Data Recovery !

Een cleanroom data recovery begint bij de cleanroom. Deze moeten aan een aantal voorwaarden voldoen om een succesvolle data recovery mogelijk te maken. Hier wordt gesproken over iso classificatie. Een goede cleanroom heeft dan ook geen waarneembare deeltjes in de cleanroom en is een waarde iso class 10.

De maat heeft het symbool ┬Ám. Een micrometer (officieel: micron of mu) Waarbij de hoeveelheid deeltjes per micrometer gemeten zijn.

De harde schijf is een vernuftig apparaat dat digitale informatie kan opslaan. Dit wordt op de leesplaatjes weg geschreven. Hier moet er nu ook een systeem in zitten om alles ordelijk te houden en wordt ingedeeld in blokken. Dit wordt door de harde schijf zelf bijgehouden. De firmware (software) in de harde schijf zal er voor zorgen dat dit allemaal snel en vlekkeloos verloopt. Door het vallen van een harde schijf zal er een kleine afwijking ontstaan bij het leesarmpje. Dit is een onderdeel van de harde schijf dat zeer nauwkeurig afgesteld moet staan om de data goed te lezen. In het ergste geval zal deze in een stand komen te staan dat de randen van de leeskop krassen veroorzaakt op de leesplaatjes en onherstelbare schade aanbrengt. Hierbij wordt er letterlijk de toplaag van de leesplaatjes afgeschraapt en zal de data niet meer hersteld kunnen worden. Als de data belangrijk is en de harde schijf gevallen is zal een cleanroom recovery noodzakelijk zijn om de data volledig te kunnen herstellen.

Een tikkende harde schijf is een schoolvoorbeeld waarbij de data niet uitgelezen kan worden. De leeskop wil een begin maken met het uitlezen van de data maar herkend hier een probleem. Vervolgens zal de harde schijf opnieuw willen beginnen met het uitlezen van de data. Nu komt het leesarmpje tegen een schotje aan wat deze tik veroorzaakt.

Ook de motor kan schade oplopen door een val. Hierbij kunnen de leesplaatjes niet meer vrij draaien en zal de harde schijf brommen. De mate van succes is bij dit soort storingen een stuk hoger omdat hierbij voorkomen wordt dat het leesarmpje schade aanbreng op de leesplaatjes.

Bij een aantal merken harde schijven wordt de firmware op een gereserveerd gedeelte van de leesplaatjes weg geschreven. Hier wordt feitelijk de harde schijf mee opgestart. Firmware is de software van de harde schijf die gezien moet worden voor de aansturing van het apparaat. Net als een computer maar dan in het klein.

 

Een data recovery bied de oplossing om verloren data weer terug te krijgen Van techlab tot cleanroom kunnen wij een data recovery uitvoeren. Een harde schijf hoeft immers niet altijd een cleanroom in om de data te recoveren. Als een harde schijf niet meer opspint kan dit duidelijk aan de elektronica liggen. Hier zal een techlab noodzakelijk zijn.

Lees verder

Low budget data recovery indien mogelijk is de goedkoopste oplossing

20 September 2012

Kwaliteit staat voorop en we zijn al acht jaar actief op het gebied van data recovery. Door te bemiddelen tussen klant en cleanroom recovery bedrijf weten wij als de beste welk traject en bij wie het beste gevolgd kan worden.

Lees verder
Comments: 5 Reacties van Klanten

Techlab

Techlab behandelingen

In een techlab kan de electronika aan de onderkant van de harde schijf gerepareerd worden. Ook geheugenkaartjes zoals sd cf usb sticks enz worden hier behandeld. Dit vereist geen cleanroom.

Lees verder

Cleanroom

Cleanroom behandelingen

In een cleanroom worden hoofdzakelik harde schijven behandeld. Hier zal een data recovery engineer de leeskop kunnen verwisselen of het hele mechaniek vervangen bij een motorstoring.

Lees verder

Lowbudget

Lowbudget behandelingen

Lowbudget betekend hier dat dit de goedkoopste prijs is om een data recovery uit te voeren. Het kan hier gaan om geformateerde harde schijven of harde schijven met een sector probleem. Electronika in een aantal gevallen ook.

Lees verder