Data Recovery Harde Schijf Nederland

Een Data Recovery Verzorgen Voor U !

Data recovery is het terug halen van gegevens van een opslag medium.

Een opslag medium kan een harde schijf zijn maar ook een flash card (de kaartjes die in een foto camera zitten), CD, DVD, externe harde schijf, SSD schijf (Solid State Drive).

Het opslag medium heeft een eigen systeem om gegevens op te slaan en weer te geven. Bij flash geheugen en harde schijven wordt op dezelfde manier DMV. een partitie de data weg geschreven op het medium. Het begint bij het formatteren van het medium. Hier wordt een systeem aangebracht om de data efficiƫnt op te slaan. De storingen die hierbij kunnen optreden zijn vaak van uiteenlopende aard. Het opslag medium heeft een probleem. Conventionele harde schijven zijn gevoelig voor schokken en stoten. Externe media zoals een externe harde schijf kunnen tijdens transport beschadigd raken. Ook het in stand-by houden van een laptop houd in dat de harde schijf nog draait en is dan extra gevoelig voor schade aan de platters. Hierbij komen kleine krasjes op de platters die een bepaald gedeelte van de platters onleesbaar maken. Bij een lees of schrijf bewerking van de leeskop zal deze door het functioneren van de harde schijf aangezogen worden op de platters. Als hier een beschadiging zit zal de leeskop extra slijten omdat dit een etsende werking heeft op de leeskop. Deze stopt dan met functioneren en een tikkende harde schijf is het gevolg hiervan.

Ook bij een harde schijf die ingebouwd is en waarbij geen schokken of stoten het gevolg is van een storing kunnen hetzelfde probleem hebben. Vaak is het te warm worden en weer afkoelen de oorzaak. Als dit regelmatig gebeurd zal de metalen legering die op de leesplaatjes zit een vorm van slijtage ondervinden. Sectoren worden corrupt en kleine gedeeltes kunnen niet meer gelezen worden. Vaak gebeurd dit op de plaatsen waar de data het meest gelezen wordt. Dit is vaak de plek waar de partitie ingelezen wordt en het gevolg is dat gevraagd word of u het medium wilt formatteren.

Vaak is er nog maar een techniek om de data uit te lezen. En er is ook nog maar een kans om dit te doen. Hierna zal de schade groter worden tot dat een cleanroom alleen nog maar tot de opties behoord om de data uit te lezen.

 

Een data recovery bied de oplossing om verloren data weer terug te krijgen Van techlab tot cleanroom kunnen wij een data recovery uitvoeren. Een harde schijf hoeft immers niet altijd een cleanroom in om de data te recoveren. Als een harde schijf niet meer opspint kan dit duidelijk aan de elektronica liggen. Hier zal een techlab noodzakelijk zijn.

Lees verder

Low budget data recovery indien mogelijk is de goedkoopste oplossing

20 September 2012

Kwaliteit staat voorop en we zijn al acht jaar actief op het gebied van data recovery. Door te bemiddelen tussen klant en cleanroom recovery bedrijf weten wij als de beste welk traject en bij wie het beste gevolgd kan worden.

Lees verder
Comments: 5 Reacties van Klanten

Techlab

Techlab behandelingen

In een techlab kan de electronika aan de onderkant van de harde schijf gerepareerd worden. Ook geheugenkaartjes zoals sd cf usb sticks enz worden hier behandeld. Dit vereist geen cleanroom.

Lees verder

Cleanroom

Cleanroom behandelingen

In een cleanroom worden hoofdzakelik harde schijven behandeld. Hier zal een data recovery engineer de leeskop kunnen verwisselen of het hele mechaniek vervangen bij een motorstoring.

Lees verder

Lowbudget

Lowbudget behandelingen

Lowbudget betekend hier dat dit de goedkoopste prijs is om een data recovery uit te voeren. Het kan hier gaan om geformateerde harde schijven of harde schijven met een sector probleem. Electronika in een aantal gevallen ook.

Lees verder