Data Recovery Harde Schijf Nederland

Een Data Recovery Verzorgen Voor U !

Het OSX van de Macintosh (Apple) is anders opgezet door de software die op het apparaat staat.

Apple heeft haar eigen apparaten waar de software op geïnstalleerd staat en kan deze beter afstemmen op de hardware. Bij Windows wordt de hardware door externe partijen samengesteld en DMV. Drivers een werkend systeem gemaakt. Ook bij het OSX kunnen diverse storingen optreden bij de hardware met name de harde schijf waar de kostbare data op weggeschreven staat. Deze storingen zijn herkenbaar net zoals alle harde schijven maar voelen anders aan doordat de meldingen anders zijn die het apparaat weergeeft. Ook de bestand structuur is anders en bij een goede data recovery is het belangrijk dat je meteen weet wat belangrijk is en deze data veilig stelt. Data recovery bij verwijderde data is bij OSX een groter probleem dan bij een Windows systeem. Dit komt omdat het OSX het onderhoud geautomatiseerd heeft. U hoeft bv. Niet te defragmenteren dit is wat OSX zelf doet en als u data verwijderd heeft zal al gauw de leeg gewaande plekken gevuld worden met data. Dit is nodig om de data snel van de harde schijf te kunnen lezen en een soepel systeem te behouden waarmee u vlot kunt werken. Apple heeft ook wel gezien dat een back-up onontbeerlijk is om de kostbare data te behouden en daarom heeft Apple Time Machine ontwikkeld die standaard bij ieder systeem geïnstalleerd staat. Het nadeel is dat dit systeem veel data genereert en een groot opslag medium onontbeerlijk is om de complete history op te slaan. Het is wel een luxe vorm van back-up omdat in de tijd terug de bestanden precies zo terug komen zoals ze op dat moment waren. Denk aan een niet afgemaakt document wat op een bepaalde datum nog niet af was. Zo zal Apple heel dicht bij de inspiratie van de mens komen om het meeste eruit te halen wat er in zit door op een bepaald moment terug te gaan naar een bestand en hier iets anders van te maken.

Bij het openen van Apple apparaten is meestal een speciale techniek vereist. Vaak gaat dit op een speciale manier wat wel opgezocht moet worden om het apparaat niet te beschadigen. De montage van een Apple apparaat is vaak vernuftig en de onderdelen die gebruikt zijn worden vaak van een goede kwaliteit gemaakt. Het bestellen van onderdelen is vaak wel lastig omdat deze net niet standaard zijn en een extra optie hebben. Denk hierbij aan hitte sensoren waar deze eerder extern op bv. Een harde schijf gemonteerd werden. Worden deze nu DMV. Een connector direct op de harde schijf aangesloten. Nu kan er gekozen worden om een standaard harde schijf te plaatsen met alle gevolgen van dien. Het systeem kan nu de temperatuur niet meer meten om BV. Een extra ventilator aan te zetten. Het risico is nu dat de harde schijf te warm wordt. Over het algemeen zal de levensduur van een harde schijf die te warm wordt met de helft verkort worden.

Een data recovery bied de oplossing om verloren data weer terug te krijgen Van techlab tot cleanroom kunnen wij een data recovery uitvoeren. Een harde schijf hoeft immers niet altijd een cleanroom in om de data te recoveren. Als een harde schijf niet meer opspint kan dit duidelijk aan de elektronica liggen. Hier zal een techlab noodzakelijk zijn.

Lees verder

Low budget data recovery indien mogelijk is de goedkoopste oplossing

20 September 2012

Kwaliteit staat voorop en we zijn al acht jaar actief op het gebied van data recovery. Door te bemiddelen tussen klant en cleanroom recovery bedrijf weten wij als de beste welk traject en bij wie het beste gevolgd kan worden.

Lees verder
Comments: 5 Reacties van Klanten

Techlab

Techlab behandelingen

In een techlab kan de electronika aan de onderkant van de harde schijf gerepareerd worden. Ook geheugenkaartjes zoals sd cf usb sticks enz worden hier behandeld. Dit vereist geen cleanroom.

Lees verder

Cleanroom

Cleanroom behandelingen

In een cleanroom worden hoofdzakelik harde schijven behandeld. Hier zal een data recovery engineer de leeskop kunnen verwisselen of het hele mechaniek vervangen bij een motorstoring.

Lees verder

Lowbudget

Lowbudget behandelingen

Lowbudget betekend hier dat dit de goedkoopste prijs is om een data recovery uit te voeren. Het kan hier gaan om geformateerde harde schijven of harde schijven met een sector probleem. Electronika in een aantal gevallen ook.

Lees verder