Data Recovery Harde Schijf Nederland

Een Data Recovery Verzorgen Voor U !

Bij een Linux data recovery bestaat dit meestal uit enkele data recovery van EXT2 EXT3 of EXT4.

Maar de volgende partitie types worden ook veel gebruikt bij freeware Linux systemen.
UFS1, UFS2, UFS BigEndian, XFS, ReiserFS, JFS, XFS.

Veel worden gebruikt in een NAS, (Network Acces System) dit is een apparaat wat in het netwerk wordt geplaatst om deze te koppelen aan de computer. Zo heb je een extra opslag van de data zonder een extra harde schijf aan je computer. Het voordeel van deze systemen is dat je dezelfde data op een ander systeem weer kan openen.


Als er bij deze apparaten een probleem met de harde schijf is opgetreden is er meestal gelijk een groot probleem. Als de harde schijven gedemonteerd worden kunnen deze niet zomaar gelezen worden. Hier is een besturings systeem of software voor nodig om dit te kunnen doen.
Ook wordt er veel gebruik gemaakt van RAID (redundant array of independent discs) in Linux systemen. Hierbij worden meerdere harde schijven aan elkaar gekoppeld om zo een groot snel en degelijk opslag systeem te verkrijgen. Dit is ook nog eens door alle gebruikers tegelijk toegankelijk. Dit wordt vaak bedrijfsmatig toegepast en is een extra laag binnen een systeem. Bij data recovery moet je bijna een technisch hoogstandje uithalen om data recovery op deze systemen uit te voeren.

Ook Linux kent veel smaken zoals Ubuntu Debian RedHat enz. enz. en hebben allemaal hun specifieke kwaliteiten. Ubuntu wordt veel gebruikt op een wat oudere computer die dan toch voor alle doeleinden weer gebruikt kan worden. Bij problemen kan de cd opgestart worden zodat alle data naar een ander medium gekopieerd kan worden. Linux wordt vaak als een moeilijk technische besturingssysteem gezien maar tegenwoordig is dit enorm vooruit gegaan en kan de beginneling al aan de slag en goed zijn werk op de computer doen.

Bij een niet te grote storing zal de data moeiteloos terug te winnen zijn. Zijn er sectoren in het geding dan zal dit bij net als alle andere harde schijven een moeilijke opdracht worden waarbij data verlies een groot risico is. Dit kan komen omdat er steeds meer sectoren onleesbaar worden veroorzaakt door een leeskop die niet meer in de goede stand staat en extra krassen op de leesplaatjes achterlaat. De juiste methode moet je hier aan de professionals overlaten omdat deze slagvaardig een goede data recovery uit kunnen voeren. Vaak is dit ook maar nog de enige keer dat dit mogelijk is. Hierna moet men doorverwezen worden naar een clean room om de leeskop te verwisselen.

Een data recovery bied de oplossing om verloren data weer terug te krijgen Van techlab tot cleanroom kunnen wij een data recovery uitvoeren. Een harde schijf hoeft immers niet altijd een cleanroom in om de data te recoveren. Als een harde schijf niet meer opspint kan dit duidelijk aan de elektronica liggen. Hier zal een techlab noodzakelijk zijn.

Lees verder

Low budget data recovery indien mogelijk is de goedkoopste oplossing

20 September 2012

Kwaliteit staat voorop en we zijn al acht jaar actief op het gebied van data recovery. Door te bemiddelen tussen klant en cleanroom recovery bedrijf weten wij als de beste welk traject en bij wie het beste gevolgd kan worden.

Lees verder
Comments: 5 Reacties van Klanten

Techlab

Techlab behandelingen

In een techlab kan de electronika aan de onderkant van de harde schijf gerepareerd worden. Ook geheugenkaartjes zoals sd cf usb sticks enz worden hier behandeld. Dit vereist geen cleanroom.

Lees verder

Cleanroom

Cleanroom behandelingen

In een cleanroom worden hoofdzakelik harde schijven behandeld. Hier zal een data recovery engineer de leeskop kunnen verwisselen of het hele mechaniek vervangen bij een motorstoring.

Lees verder

Lowbudget

Lowbudget behandelingen

Lowbudget betekend hier dat dit de goedkoopste prijs is om een data recovery uit te voeren. Het kan hier gaan om geformateerde harde schijven of harde schijven met een sector probleem. Electronika in een aantal gevallen ook.

Lees verder