Data Recovery Harde Schijf Nederland

Een Data Recovery Verzorgen Voor U !

Data recovery onder Windows wordt het meeste toegepast.

Vaak ook omdat deze systemen het meest verkocht worden en de drempel hier laag is. Veel bekenden in de omgeving weten er al veel van en er wordt overal hulp geboden.

Ook bedrijfsmatig wordt Windows toegepast. Nu al Windows server 2012. 2003 en 2008 waren hun voorganger. Ook hier wordt vaak een raid systeem gebruikt om de data snel te lezen en te schrijven. Vaak worden deze servers in een kantoor omgeving gebruikt om met 40 gebruikers tegelijk toegang te hebben tot allerlei zaken zoals documenten en E-mail.


Een data recovery bij deze systemen zal altijd complex zijn. Door het RAID systeem zal de data verdeeld over deze harde schijven weer opgebouwd moeten worden. Dit kan alleen maar met software omdat een gebroken array niet meer door een raid opgenomen kan worden. Vaak spelen bij RAID systemen corrupte sectoren een rol die de boel in de war gooien. Een RAID systeem herkent dit en schakelt de harde schijf uit en moet vervangen worden. Als een systeem nu erg warm wordt bestaat de kans dat dit met meerder e harde schijven tegelijk gebeurd en stopt het systeem met een fatale error.

De conventionele Windows gebruiker zal hier allemaal geen last van hebben maar moet nog steeds zorgen dat de back-up op orde is. Bij het falen van de harde schijf zal data verlies een feit zijn.
Data recovery met een Windows systeem is meestal lastig. Omdat Windows de harde schijf uit wilt lezen en de harde schijf intensief benaderd zal het systeem hierop hangen. Veel processen worden in de wacht gezet zodat er niets meer met het systeem te beginnen is.

NTFS en FAT zijn de meest gebruikte partitie indelingen die gebruikt worden onder Windows. Met het groter worden van de harde schijven zal er steeds vaker een GUID (of GPT guid partition table) partitie indeling gebruikt moeten worden. MBR (Master Boot Record) was altijd voor kleinere harde schijven geschikt maar kan niet zo goed met grotere harde schijven overweg. Het risico bij MBR is dat de partitie corrupt wordt en niet meer uit te lezen is volgens de gebruikelijke manier.


Een data recovery bied de oplossing om verloren data weer terug te krijgen Van techlab tot cleanroom kunnen wij een data recovery uitvoeren. Een harde schijf hoeft immers niet altijd een cleanroom in om de data te recoveren. Als een harde schijf niet meer opspint kan dit duidelijk aan de elektronica liggen. Hier zal een techlab noodzakelijk zijn.

Lees verder

Low budget data recovery indien mogelijk is de goedkoopste oplossing

20 September 2012

Kwaliteit staat voorop en we zijn al acht jaar actief op het gebied van data recovery. Door te bemiddelen tussen klant en cleanroom recovery bedrijf weten wij als de beste welk traject en bij wie het beste gevolgd kan worden.

Lees verder
Comments: 5 Reacties van Klanten

Techlab

Techlab behandelingen

In een techlab kan de electronika aan de onderkant van de harde schijf gerepareerd worden. Ook geheugenkaartjes zoals sd cf usb sticks enz worden hier behandeld. Dit vereist geen cleanroom.

Lees verder

Cleanroom

Cleanroom behandelingen

In een cleanroom worden hoofdzakelik harde schijven behandeld. Hier zal een data recovery engineer de leeskop kunnen verwisselen of het hele mechaniek vervangen bij een motorstoring.

Lees verder

Lowbudget

Lowbudget behandelingen

Lowbudget betekend hier dat dit de goedkoopste prijs is om een data recovery uit te voeren. Het kan hier gaan om geformateerde harde schijven of harde schijven met een sector probleem. Electronika in een aantal gevallen ook.

Lees verder