Data Recovery Harde Schijf Nederland

Een geformatteerde harde schijf

Een geformatteerde harde schijf zijn vaak ongelukjes.

Een geformatteerde harde schijf zijn vaak ongelukjes.
Tijdens een installatie van een besturingssysteem of het formatteren van een externe harde schijf. Vaak wordt een snelle format gebruikt waarbij alleen de index van de partitie gewist wordt. D.m.v. Software is deze data weer terug te halen.

Er zijn nog al wat uiteenlopende pakketten met software om dit te doen. Van heel slecht tot het beste eruit halen wat erin zit. Een storing in de partitie tabellen kan op verschillende manieren beschadigd raken. Bij het formatteren word de partitie gewist. Ook door het niet correct softwarematig ontkoppelen kan de partitie beschadigd raken. Is de harde schijf nog bezig met een lees of schrijf handeling dan is dit uit den boze. De partitie wordt niet goed weggeschreven. Als dit meerdere keren gebeurd dan zal de partitie uiteindelijk niet meer leesbaar zijn. En moet ook een software matige data recovery plaatsvinden om de data weer boven water te krijgen.


Het ligt zeker aan de soort partitie hoe deze opgebouwd is. Als je bij een HFS partitie van Apple de harde schijf opnieuw formatteert dan is de kans groot dat hier alleen nog maar een raw recovery uitgevoerd kan worden. Deze maakt van de index geen back-up punten die dan verderop staan.

NTFS bij Windows doet dit wel en kan daarom goed terug gehaald worden. De back-up punten moeten wel eerst opgezocht worden en gecontroleerd worden. Na deze handelingen door de software zal de mappen structuur weer zichtbaar zijn in het programma. Nu moet alleen nog de data weg geschreven worden op een ander medium.


Bij dit soort zaken blijk maar weer dat ook hiervoor een backup gemaakt moet worden. Dit is misschien nog wel vaker voor dit soort zaken dan door een storing van de harde schijf zelf.

Een data recovery bied de oplossing om verloren data weer terug te krijgen Van techlab tot cleanroom kunnen wij een data recovery uitvoeren. Een harde schijf hoeft immers niet altijd een cleanroom in om de data te recoveren. Als een harde schijf niet meer opspint kan dit duidelijk aan de elektronica liggen. Hier zal een techlab noodzakelijk zijn.

Lees verder

Low budget data recovery indien mogelijk is de goedkoopste oplossing

20 September 2012

Kwaliteit staat voorop en we zijn al acht jaar actief op het gebied van data recovery. Door te bemiddelen tussen klant en cleanroom recovery bedrijf weten wij als de beste welk traject en bij wie het beste gevolgd kan worden.

Lees verder
Comments: 5 Reacties van Klanten

Techlab

Techlab behandelingen

In een techlab kan de electronika aan de onderkant van de harde schijf gerepareerd worden. Ook geheugenkaartjes zoals sd cf usb sticks enz worden hier behandeld. Dit vereist geen cleanroom.

Lees verder

Cleanroom

Cleanroom behandelingen

In een cleanroom worden hoofdzakelik harde schijven behandeld. Hier zal een data recovery engineer de leeskop kunnen verwisselen of het hele mechaniek vervangen bij een motorstoring.

Lees verder

Lowbudget

Lowbudget behandelingen

Lowbudget betekend hier dat dit de goedkoopste prijs is om een data recovery uit te voeren. Het kan hier gaan om geformateerde harde schijven of harde schijven met een sector probleem. Electronika in een aantal gevallen ook.

Lees verder