Data Recovery Harde Schijf Nederland

Een Data Recovery Verzorgen Voor U !

Een harde schijf bestaat uit twee onderdelen. Een mechanisch en een elektronisch gedeelte.

Beide kunnen kwetsbaar zijn voor storingen. Rechts boven op de website is het mechanisch gedeelte zichtbaar omdat de harde schijf geopend is. Dit is een fijn loopwerk van leesplaatjes, leesarmpje met een leeskop. Meestal is het een aluminium plaatje met een magnetische coating. Het lijkt nog het meest op een platenspeler maar dan elektronisch en met magnetisme. Het ronde schijfje moet eerst ingedeeld worden in blokken zodat er een systeem aangebracht wordt om data te kunnen lezen en schrijven. Dit gebeurt softwarematig. Er wordt dan een partitie aangemaakt die te lezen en te beschrijven is door het besturingssysteem. Hierbij word de leeskop aangezogen op het oppervlak om deze handelingen te doen. Als er bij de leeskop een afwijking is zal deze krassen veroorzaken op de leesplaatjes. Hier zal dan letterlijk de gegevens van de leesplaatjes geschraapt worden en kan niet meer worden uitgelezen. Daarom moet je altijd alert zijn op dit soort storingen. Bij een harde schijf in een personal computer gebeuren deze storingen vaak minder. Dit komt omdat de computer vaak een vaste plek heeft. Een slecht geventileerde systeemkast bij een personal computer is vaak ook een probleem. De harde schijf kan dan te warm worden en door iedere computer sessie wordt de harde schijf warm en weer koud. Dit kan ook van invloed zijn op de platters van de harde schijf. De coating die op de leesplaatjes zijn aangebracht kunnen zo iets veranderen van structuur en slecht delen zullen ontstaan waardoor de harde schijf een melding geeft dat bepaalde data niet goed meer te lezen is.

Het elektronische gedeelte.

Hier zitten voornamelijk diodes en ROM geheugen met de firmware die de harde schijf aanstuurt. Het is een soort mini computer die eenvoudige taken moet verrichten om de harde schijf te laten werken. Bij piekspanning of een verkeerde adapter kan de harde schijf overbelast raken. De zwakste schakel van de elektronica zal dan defect raken en moet vervangen worden om de harde schijf weer te laten werken.

De productielijn van harde schijven.

Harde schijven worden ontworpen en samengesteld uit verschillende onderdelen. Na dit proces wordt er een benchmark (test) gedaan op het ontwerp. Hier wordt gekeken hoe duurzaam de harde schijf is. Bij ieder ontwerp wordt gekeken naar de zwakke punten. Als deze er zijn zal er een revisie plaatsvinden waarbij dan kleine aanpassingen gedaan wordt om deze harde schijf beter te laten werken.

Geschikte onderdelen (Spare parts) voor harde schijven.

Onderdelen zoeken voor een defecte harde schijf kan lastig zijn. Vaak is er maar een beperkte oplage van een harde schijf die geschikte onderdelen heeft om een defecte harde schijf te repareren. Op internet zijn handelaren die de onderdelen te koop aanbieden. Zij hebben de waarde van deze onderdelen ook ontdekt en bij bijzondere modellen zal de prijs flink opgedreven worden. Cleanroom bedrijven zijn hier van afhankelijk. Als de onderdelen niet op voorraad zijn zal deze gezocht moeten worden op internet. Omdat er zo veel soorten en modellen van harde schijven zijn is het onmogelijk deze allemaal in huis te hebben. Zo zullen de kosten voor inkoop groter zijn dan dat er geld verdiend kan worden.


Een data recovery bied de oplossing om verloren data weer terug te krijgen Van techlab tot cleanroom kunnen wij een data recovery uitvoeren. Een harde schijf hoeft immers niet altijd een cleanroom in om de data te recoveren. Als een harde schijf niet meer opspint kan dit duidelijk aan de elektronica liggen. Hier zal een techlab noodzakelijk zijn.

Lees verder

Low budget data recovery indien mogelijk is de goedkoopste oplossing

20 September 2012

Kwaliteit staat voorop en we zijn al acht jaar actief op het gebied van data recovery. Door te bemiddelen tussen klant en cleanroom recovery bedrijf weten wij als de beste welk traject en bij wie het beste gevolgd kan worden.

Lees verder
Comments: 5 Reacties van Klanten

Techlab

Techlab behandelingen

In een techlab kan de electronika aan de onderkant van de harde schijf gerepareerd worden. Ook geheugenkaartjes zoals sd cf usb sticks enz worden hier behandeld. Dit vereist geen cleanroom.

Lees verder

Cleanroom

Cleanroom behandelingen

In een cleanroom worden hoofdzakelik harde schijven behandeld. Hier zal een data recovery engineer de leeskop kunnen verwisselen of het hele mechaniek vervangen bij een motorstoring.

Lees verder

Lowbudget

Lowbudget behandelingen

Lowbudget betekend hier dat dit de goedkoopste prijs is om een data recovery uit te voeren. Het kan hier gaan om geformateerde harde schijven of harde schijven met een sector probleem. Electronika in een aantal gevallen ook.

Lees verder