Data Recovery Harde Schijf Nederland

Een Data Recovery Verzorgen Voor U !

Wat is nu precies Low budget,

 

Low budget is het op een zo goedkoop mogelijke manier de data recovery uit te voeren.
Er zijn altijd statistieken bij gehouden van de opdrachten die bij verschillende cleanrooms aangeboden zijn. Prijs en kwaliteit zijn hierbij vergeleken en het aantal succesvolle data recovery opdrachten. Hierbij zijn wij tot de conclusie gekomen dat er een duidelijk verschil zit in kwaliteit van succesvolle opdrachten. Ook hebben we een scheiding gemaakt tussen wel of geen cleanroom vereist. Het data recovery bedrijf heeft simpel weg een cleanroom om een harde schijf te behandelen omdat daar alle gereedschap ligt. Zo zult u bij de meeste data recovery bedrijven altijd een cleanroom prijs betalen.

Bij ons wordt eerst gekeken naar de aard van de storing. Ook al heeft de harde schijf een fysieke schade intern aan de leeskop of leesplaatjes is het voor 40 procent van de gevallen nog mogelijk om de data recovery buiten de cleanroom te houden en dmv. Een speciale techniek de data toch van de leesplaatjes af te halen.

Ik zal niet zeggen dat data recovery goedkoper kan maar kwaliteit staat altijd op nummer een. Het beoordelen of een harde schijf buiten een cleanroom gehouden kan worden vereist wel enige kennis. Zo moet er gelet worden of de harde schijf niet achteruit gaat in zijn performance. Bij het verkeerd behandelen van een harde schijf met een storing loop je de kans dat je de data onherstelbaar beschadigd en de data niet meer terug te halen is.

Soms is het de enige manier omdat de klant niet meer wil betalen voor een opdracht. Met goed overleg kom je er wel uit en de opdracht zal dan uitgevoerd worden met een cure of een no cure. Wij hanteren ook de policy no cure no pay en houd in dat als er geen succesvolle data recovery mogelijk is of de gevraagde data zit er niet bij dan is er een no cure en zijn er geen kosten. Een uitzondering hierop is als er extra kosten zijn voor onderdelen die ingekocht moeten worden voor een cleanroom data recovery. Deze onderdelen kunnen erg duur zijn en als deze boven de basis prijs komt moeten we aan de klant vragen of de meerkosten ook bij een no cure betaald worden. Gelukkig komt dit niet zo vaak voor maar zo nu en dan loop je er toch tegenaan. Dit is uiteraard alleen het geval bij een cleanroom recovery en bij een recovery in het techlab komt dit niet ter sprake. De reden hiervan is dat bij elektronica flexibel omgegaan kan worden met onderdelen. Zo mag een onderdeel BV. Iets groter zijn zonder dat hierdoor problemen ontstaan op het board. Wel is een vereiste dat het ROM. geheugen van het board intact is omdat hier unieke data is opgeslagen die de harde schijf zijn werk laat doen. Als dit gedeelte defect is aan een board dan zal er een board swap gedaan worden om zo de data toegankelijk te maken. Deze onderdelen moeten uiteraard aanwezig zijn om dit mogelijk te maken. Een andere optie is om hier naar op zoek te gaan. Maar door gebrekkige informatie over harde schijven op internet is dit een moeilijke optie.

Een data recovery bied de oplossing om verloren data weer terug te krijgen Van techlab tot cleanroom kunnen wij een data recovery uitvoeren. Een harde schijf hoeft immers niet altijd een cleanroom in om de data te recoveren. Als een harde schijf niet meer opspint kan dit duidelijk aan de elektronica liggen. Hier zal een techlab noodzakelijk zijn.

Lees verder

Low budget data recovery indien mogelijk is de goedkoopste oplossing

20 September 2012

Kwaliteit staat voorop en we zijn al acht jaar actief op het gebied van data recovery. Door te bemiddelen tussen klant en cleanroom recovery bedrijf weten wij als de beste welk traject en bij wie het beste gevolgd kan worden.

Lees verder
Comments: 5 Reacties van Klanten

Techlab

Techlab behandelingen

In een techlab kan de electronika aan de onderkant van de harde schijf gerepareerd worden. Ook geheugenkaartjes zoals sd cf usb sticks enz worden hier behandeld. Dit vereist geen cleanroom.

Lees verder

Cleanroom

Cleanroom behandelingen

In een cleanroom worden hoofdzakelik harde schijven behandeld. Hier zal een data recovery engineer de leeskop kunnen verwisselen of het hele mechaniek vervangen bij een motorstoring.

Lees verder

Lowbudget

Lowbudget behandelingen

Lowbudget betekend hier dat dit de goedkoopste prijs is om een data recovery uit te voeren. Het kan hier gaan om geformateerde harde schijven of harde schijven met een sector probleem. Electronika in een aantal gevallen ook.

Lees verder