Data Recovery Harde Schijf Nederland

Een Data Recovery Verzorgen Voor U !

Een harde schijf die stil is komt in aanmerking voor een low budget data recovery.

Bij het inschakelen van de stroom zal de harde schijf niet gaan draaien, brommen of tikken. Dit kan veroorzaakt zijn door piekspanning of een overbelasting van de harde schijf. De harde schijf wordt ook niet herkend in de bios.

Een oorzaak kan zijn dat er de verkeerde voeding op een externe usb harde schijf aangesloten wordt. Deze adapters hebben vaak een 19 V uitgang en dit kan de harde schijf niet aan en zal doorbranden.

Bij het spontaan stoppen van de harde schijf wordt dit aan bepaalde merken toegeschreven. Het zal een zwakke schakel in de elektronica zijn en is bedoelt om kortsluiting en brand te voorkomen. Een slechte voeding in het systeem kan hier de oorzaak van zijn.

Ook als de energie leverancier een stroomstoring heeft kan deze storing voorkomen. Wanneer de stroom uitvalt, is dit niet het probleem. Als alle apparatuur aangesloten staan op het netstroom en de stroom weer terug komt , ontstaat er een piekspanning het ontstaat doordat alle circuits weer onder stroom komen te staan en bij dit doolhof van leidingen en apparaten de stroom verzadigd raakt. Vaak is er op dat moment nog een stuwing van stroom die dan de piekspanning veroorzaakt.

Bij een harde schijf die stil is wordt vaak het ergste gedacht, terwijl dit het meest gunstige scenario is. Een low budget data recovery zal in de meeste gevallen mogelijk zijn. De harde schijf zal weer toegankelijk zijn zoals deze het laatst gebruikt is en een 100 procent data recovery zal het gevolg zijn.

Er wordt vaak gevraagd of deze harde schijven weer normaal te gebruiken zijn. Mijn antwoord is nee.
Waar je nooit op mag bezuinigen is het opslag medium. Dit moet al uw belangrijke data bewaren. Dezelfde storing zal na verloop van tijd weer optreden omdat dit een zwak punt is van de harde schijf.

Bij een computer systeem wat niet meer wil starten kunnen ook deze problemen de oorzaak zijn. Als men de computer aan wil zetten zal dit meteen weer uit gaan. Dit is een beveiliging van de voeding die een kortsluiting bemerkt. Als de oorzaak bij de harde schijf ligt maakt deze een sluiting in de elektronica. Hier is meest waarschijnlijk iets doorgebrand en door hitte in een onderdeel zijn de contact punten samengesmolten. Dit veroorzaakt dan de kortsluiting in het systeem waardoor de computer niet meer aan kan gaan.Om dit te testen moet u de voeding naar de harde schijf losmaken. Het systeem opnieuw inschakelen. Als het systeem dan in de bios blijft hangen zal het probleem bij de harde schijf liggen.

Een data recovery bied de oplossing om verloren data weer terug te krijgen Van techlab tot cleanroom kunnen wij een data recovery uitvoeren. Een harde schijf hoeft immers niet altijd een cleanroom in om de data te recoveren. Als een harde schijf niet meer opspint kan dit duidelijk aan de elektronica liggen. Hier zal een techlab noodzakelijk zijn.

Lees verder

Low budget data recovery indien mogelijk is de goedkoopste oplossing

20 September 2012

Kwaliteit staat voorop en we zijn al acht jaar actief op het gebied van data recovery. Door te bemiddelen tussen klant en cleanroom recovery bedrijf weten wij als de beste welk traject en bij wie het beste gevolgd kan worden.

Lees verder
Comments: 5 Reacties van Klanten

Techlab

Techlab behandelingen

In een techlab kan de electronika aan de onderkant van de harde schijf gerepareerd worden. Ook geheugenkaartjes zoals sd cf usb sticks enz worden hier behandeld. Dit vereist geen cleanroom.

Lees verder

Cleanroom

Cleanroom behandelingen

In een cleanroom worden hoofdzakelik harde schijven behandeld. Hier zal een data recovery engineer de leeskop kunnen verwisselen of het hele mechaniek vervangen bij een motorstoring.

Lees verder

Lowbudget

Lowbudget behandelingen

Lowbudget betekend hier dat dit de goedkoopste prijs is om een data recovery uit te voeren. Het kan hier gaan om geformateerde harde schijven of harde schijven met een sector probleem. Electronika in een aantal gevallen ook.

Lees verder