Data Recovery Harde Schijf Nederland

Wat is een Techlab?

Een techlab is een afdeling waarbij harde schijven aan de elektronica behandeld kan worden.

Het instrumentarium kan nogal uiteenlopen van een stethoscoop tot een digitale soldeerbout.
Hier kunnen onderdelen van de elektronica vervangen worden bij aanwezigheid van de juiste instrumenten maakt het dit een stuk makkelijker.

In een techlab kan ook flash geheugen zoals usb sticks geheugenkaartjes van foto camera’s en dergelijke behandeld worden. Wel is hiervoor een aanvullend instrumentarium nodig om de flash chips uit te lezen.
De behandeling van flash geheugen is altijd een intensieve behandeling. Het vereist veel voorbehandeling zoals het demonteren van de geheugen modules. Vaak wordt hier dan een bedrag voor de analyse gevraagd.


De SSD (Solid State Drive) wordt ook in een techlab behandeld. Hier zijn meerder geheugenchips aan elkaar geschakeld om zo de opslag capaciteit te behalen die voor een model nodig is. Een data recovery van dit medium vereist naast het goed demonteren van de chips ook nog een complexe handeling om de chips goed te configureren in de software. Dit systeem wordt ook wel als een raid systeem gezien wat een data recovery zeer complex maakt.

Het is dus slim om op een SSD harde schijf alleen het besturingssysteem te installeren en geen persoonlijke data. Deze kan dan op een tweede harde schijf geplaatst worden en een extra schijf voor de back-up. Zo hoeft de SSD schijf ook niet erg groot te zijn wat de kosten erg drukken bij de aanschaf van een SSD schijf. Voor het geld dat u hiermee bespaard kunt u makkelijk een extra schijf en een extern medium aanschaffen. Wat de continuering voor het behoud van uw data enorm verbetert.


In een techlab kan heel makkelijk een analyse gedaan worden voor wat het probleem met de harde schijf is. Hier is gelijk duidelijk wat de aard van het probleem is en bij een eventuele interne schade kan de harde schijf meteen doorgestuurd worden naar een cleanroom.


Een data recovery bied de oplossing om verloren data weer terug te krijgen Van techlab tot cleanroom kunnen wij een data recovery uitvoeren. Een harde schijf hoeft immers niet altijd een cleanroom in om de data te recoveren. Als een harde schijf niet meer opspint kan dit duidelijk aan de elektronica liggen. Hier zal een techlab noodzakelijk zijn.

Lees verder

Low budget data recovery indien mogelijk is de goedkoopste oplossing

20 September 2012

Kwaliteit staat voorop en we zijn al acht jaar actief op het gebied van data recovery. Door te bemiddelen tussen klant en cleanroom recovery bedrijf weten wij als de beste welk traject en bij wie het beste gevolgd kan worden.

Lees verder
Comments: 5 Reacties van Klanten

Techlab

Techlab behandelingen

In een techlab kan de electronika aan de onderkant van de harde schijf gerepareerd worden. Ook geheugenkaartjes zoals sd cf usb sticks enz worden hier behandeld. Dit vereist geen cleanroom.

Lees verder

Cleanroom

Cleanroom behandelingen

In een cleanroom worden hoofdzakelik harde schijven behandeld. Hier zal een data recovery engineer de leeskop kunnen verwisselen of het hele mechaniek vervangen bij een motorstoring.

Lees verder

Lowbudget

Lowbudget behandelingen

Lowbudget betekend hier dat dit de goedkoopste prijs is om een data recovery uit te voeren. Het kan hier gaan om geformateerde harde schijven of harde schijven met een sector probleem. Electronika in een aantal gevallen ook.

Lees verder