Data Recovery Harde Schijf Nederland

Een Data Recovery Verzorgen Voor U !

Een tikkende harde schijf geeft een duidelijke indicatie.

Een tikkende harde schijf zal altijd een cleanroom recovery nodig hebben om de data van de harde schijf terug te krijgen.

Vaak wordt dit veroorzaakt door het vallen of stoten van de harde schijf. De ene harde schijf zal hier gevoeliger voor zijn dan de ander.

Wat bij deze storing bijzonder is dat de harde schijf kan vallen en er gelijk gekeken wordt of deze nog functioneert. In de helft van de gevallen zal deze nog gewoon werken en is alle data zichtbaar. Wat niet bekend is dat de harde schijf snel achteruit gaat in het functioneren en na een paar uur arbeid er toch mee op houdt. Een tikkende harde schijf is vaak het gevolg en een cleanroom data recovery is dan niet meer te voorkomen.

Soms is het omvallen of stoten al voldoende voor deze storing. Een harde schijf is het meest gevoelig voor deze storing als deze is ingeschakeld. Het leesarmpje zit dan niet in zijn vergrendeling of parkeerstand en schuift vrij over de platters.
Over het algemeen kun je zeggen dat een ingeschakelde harde schijf 60 procent gevoeliger is dan wanneer deze is uitgeschakeld. Het transport van een laptop in slaapstand is dan uit den boze en wordt dan ook afgeraden.


In en turbulent gezin met kinderen die allemaal haast hebben gebeuren nogal eens deze ongelukjes. De een zit met een laptop op schoot en met een externe harde schijf aangesloten en de ander blijft aan de voeding hangen met het voorbij lopen. Nu zijn er twee oplossingen die nogal verschillen in prijs.
Bij iedere personal computer hoort eigenlijk een externe harde schijf. Een pocket formaat hoeft vaak geen extra voeding en kan gelijk aangesloten worden op de laptop of desktop. Dit is voor iedere ontspannen computer gebruiker die overal een werkplek kan vinden interessant omdat een stopcontact niet nodig is.

Een desktop gebruiker zal vaker kiezen voor een standaard harde schijf. Deze is makkelijk bij de personal computer te plaatsen en een stopcontact is vaak voorhanden. Het is natuurlijk een mooie smoes om eerste klas met de trein te reizen omdat je een stopcontact nodig hebt voor je externe harde schijf.

Een andere manier om data op te slaan of een goede back-up te hebben is een groot centraal opslag systeem. Een NAS. (Netwerk Acces System) kan hier dan uitkomst bieden. Een NAS wordt in het lokale netwerk aangesloten. Deze is dan toegankelijk op de personal computer. Met toegangsrechten krijgt een ieder toegang tot zijn eigen gedeelte en opslag. Het voordeel is dat de NAS een veilige vaste plek krijgt waardoor de NAS niet makkelijk kan vallen. Aan de vereiste om twee maal de data te bewaren op twee verschillende apparaten is dan voldaan. Bij een storing op een van de apparaten is er dan nog geen verlies van data.


Een data recovery bied de oplossing om verloren data weer terug te krijgen Van techlab tot cleanroom kunnen wij een data recovery uitvoeren. Een harde schijf hoeft immers niet altijd een cleanroom in om de data te recoveren. Als een harde schijf niet meer opspint kan dit duidelijk aan de elektronica liggen. Hier zal een techlab noodzakelijk zijn.

Lees verder

Low budget data recovery indien mogelijk is de goedkoopste oplossing

20 September 2012

Kwaliteit staat voorop en we zijn al acht jaar actief op het gebied van data recovery. Door te bemiddelen tussen klant en cleanroom recovery bedrijf weten wij als de beste welk traject en bij wie het beste gevolgd kan worden.

Lees verder
Comments: 5 Reacties van Klanten

Techlab

Techlab behandelingen

In een techlab kan de electronika aan de onderkant van de harde schijf gerepareerd worden. Ook geheugenkaartjes zoals sd cf usb sticks enz worden hier behandeld. Dit vereist geen cleanroom.

Lees verder

Cleanroom

Cleanroom behandelingen

In een cleanroom worden hoofdzakelik harde schijven behandeld. Hier zal een data recovery engineer de leeskop kunnen verwisselen of het hele mechaniek vervangen bij een motorstoring.

Lees verder

Lowbudget

Lowbudget behandelingen

Lowbudget betekend hier dat dit de goedkoopste prijs is om een data recovery uit te voeren. Het kan hier gaan om geformateerde harde schijven of harde schijven met een sector probleem. Electronika in een aantal gevallen ook.

Lees verder